fredag 2 maj 2008

Rock`n`Roll å kladdkaka å Lennart Nilsson å folklighet











Regnet strilar ner från en stålgrå himmel, bra för alla som har sått...
Nu håller vi som bäst på att förbereda morgondagens musikCafé med The Get-It´s.
Som ni vet börjar det kl. 12.00 på Tidaholms museum. I morgon kan ni även kolla in utställningen som öppnar med Lennart Nilsson bilder, allt för den fasionabla summan av 30 kr.
I tisdags verkade vi fötterna på Dora, hästen alltså, så nu väntar vi på uppehållsväder så vi kan ut å rida.
Lyssnade på ett radioprogram i går där de gjorde lite reflextioner över dagens politiker och dess kulturella och intellektuella bildning....de va ett referat från den tid då Gunnar Sträng var finansminister, då snackar vi 70-tal, han hade i alla fall skrivit en resention av en då nyutkommen bok av Ivar-Lo Johansson. När man hörde hans initierade och ekvilibristiska sätt att uttrycka sig kunde man inte låta bli att göra en jämförelse till dagens politiker. De verkar i sin iver att vara folkliga inbilla sig att folklighet är samma sak som reflextionslös dumhet. Kommer osökt att tänka på vår statsminister som i ett radioprogram varmt pratade om sin musikaliska favorit Magnus Uggla....inget ont om honom men av all musik i världen på en skala..? för att inte tala om vår kulturminister, undra hur den bokhyllan ser ut? För tänk om man skulle bli anklagad för att tillhöra en kulturelit, hemska tanke, fast...idrottselit e de ingen som förfasar sig över..??
Skit samma kom å lyssna till härligt folklig Rock`n`Roll i morgon på museet med The Get-It´s,
Rock å kladdkaka!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det är ju lysande vet du!
Vi är några stycken som har suttit och snackat här uppe i södra norrland. Vi sörjer att vi inte kunde vara med och höra härligheten! Tur att man har hört dem tidigare. Självlysande! Rôcka på tjejer!