fredag 14 mars 2008

Nordic Battlegroup på gästabud i smedjan!








Vi hade äran att ta hand om och utfodra en del av NBG, en snabbinsatsstyrka som på EU:s kommando ska kunna rycka ut inom tio dagar till konflikt- eller krisdrabbat område. Vi hade den del av styrkan som befinner sig i Skövde, logistikbataljonen.
    Jag, Magnus, Gunnel (en guidekompis till Magnus) och Per Wahlström var iförda medeltidskläder och stämningen i smedjan kändes helt rätt! Eld som flammade och knastrade, en speleman (Magnus) som visade upp sin kunskap på både näverlur, fiol, horn och säckpipa samt berättade intressant information om dessa instrument.
    Det bjöds på löksoppa, revbensspjäll, rotfruktsgratäng, lingonbröd och sallad, fantastiskt god mat levererad av Tidaholms Stadshotell. 
    Under middagen hände det spännande saker, rätt var det var så kom Per skridande in i sin korstempelriddardräkt och förtäljde historien om Smedjan. Sedan fick truppen beskåda vapen från medeltiden och lära sig om hur de användes. 
    Vid varje plats låg det en tändsticksask dagen till ära, det var en gåva från Jan Nilsson, ordföranden i Tidaholms hembygdsförening. Askarna var från Kreuger-kraschens år 1932 helt i trä och mycket fina. Det gick ett sus genom Smedjan när de förstod att de hade faktiskt fått en bit kulturarv från just Tidaholm! Tack Jan!
    Det var en mätt och belåten bataljon som styrde kosan vidare mot Kungslena och Rosa Qvist och samtliga tackade så hjärtligt när de lämnade oss! Ett mycket lyckat gästabud.
    Vi blev så inspirerade av detta första försök att hålla till i Smedjan att vi nu satsar för fullt på att erbjuda gemene man samma koncept fast i sillens tecken, se bifogad annons! Hör av er om detta låter intressant!

Inga kommentarer: