tisdag 5 februari 2008

Sven Ljungberg och Grovt&Grant i härlig kombination!







Klockan 14.00 på lördagen (mitt under mässan) så var det dags för Kulturknuten att rycka ut med Grovt och Grant! Ett härligt komponerat gäng musikanter som vana rör sig mellan instrumenten i ett virrvarr av underbart glad folkmusik. Det var verkligen en upplevelse att se och höra dem.
    Anledningen till spelningen var att en av Sveriges största och nu levande konstnärer var på högtidligt besök på Litografiska museet för att närvara vid invigningen av sin utställning, Sven Ljungberg.
    Agneta Bengtsson, kulturchefen i Tidaholm, höll ett vackert och informativt tal om Sven och vilken fantastiskt kreativ människa han har varit och fortfarande är. Hon berättade om att Sven så sent som förra sommaren kom hem med inte mindre än 27 målningar från sitt älskade Italien som han besöker varje år. Utställningen speglar stora delar av såväl Sven Ljungbergs liv som de olika tekniker han använder sig av. Grafiker, författare, målare, illustratör, konsthantverkare, lärare, professor och rektor på konsthögskolan är några av de titlar som Sven förskaffat sig under sitt 95-åriga liv. Utställningen pågår fram till den 2/3, ta chansen att se den, det är vårt lilla tips.

Inga kommentarer: